home is where the heart is.

Inspiration i vitt.

 

1. Golvspegel, trendrum.se
2. Fåtölj med fotpall, rum21.se
3. Sängbord, sangjatten.se
4. Stringhylla, homecompany.se
5. Stegpall, ingmarsmobler.se


Att bli mamma.

Jag känner ett plötsligt sug efter att baka, klippa håret kort och köpa levande blommor. Jag, som under största delen av mitt liv har haft en djup avsky mot färgen rosa har börjat välja just den framför de flesta andra färger. Pasteller och virkade dukar håller på att ta över vårt hem.

Om jag inte visste bättre skulle jag tro att jag håller på att förvandlas till min mamma. Inget ont om min ömma moder, hon är världens bästa. Såklart kan alla barn få karaktärsdrag från båda sina föräldrar, men just DESSA drag hade jag aldrig tippat skulle krypa fram i mig. Särskilt inte efter blott tjugotvå jordsnurr.

Otippat, med andra ord.

Om ni ursäktar mig så ska jag åka in till stan och köpa den här boken:

 

 


Definitionen av fulsnyggt...

...måste ändå vara detta fat. Jag kan inte säga att jag vet vad det är till för egentligen, men när jag hittade det på Åhléns tänkte jag direkt att det skulle vara perfekt som tepåsfat (alltså ett fat som man lägger använda eller oanvända tepåsar på).
 
Fatet är egentligen lite för kitchigt för mig, men jag kunde inte hjälpa det. Jag var tvungen att ha det!
 
 
 
 


Jag lever!

Okej. Jag ber om ursäkt för den fantastiskt långa bloggtystnaden. MEN, jag har faktiskt en bra anledning! Först kan jag börja med att erkänna att det förra inlägget jag skrev inte var helt sant. Visst, vi har typ sju lådor med saker som ska lämnas igen till IKEA, men vi hade aldrig planerat att åka dit den helgen. Inlägget var tänkt som en skenmanöver för att mina vänner Ellen och Gustav inte skulle ana att vi hade planerat deras möhippa/svensexa den helgen! Det gick..sådär. Vi får väl skylla oss själva som väntade till veckan innan bröllopet med att göra det.
 
Nåväl. Den andra anledningen bakom min bloggtystnad är just deras bröllop! Jag var en av värdarna, och hade även fått i uppdrag att knåpa ihop festhäftet, så det mesta av min lediga tid gick alltså åt till bröllopsplanering. Jag klagar dock inte. Tråkigare saker kan man ju göra! Sen tror jag förresten inte att det är så många som läser blogger ändå i den här tropiska sommarvärmen.
 
Ingen skada skedd alltså! Men nu ska jag försöka återgå till någon slags regelbundenhet igen. Tills det händer något mer intressant i mitt liv det vill säga.
 
 
 


Återbesök.

I helgen drar vi till IKEA för att lämna tillbaka sådant som blev över efter att vi satt upp köket (typ sju lådor med grejer, sjukt skumt) samt för att köpa sådant vi glömde sist. Insatser till bestickslådorna till exempel. För tillfället ser alla lådor ut som den nedan, och OCD-personen i mig mår smått illa av det.
 
Satt och kollade på IKEA's hemsida nyss, och då såg det dock ut som att de bara hade väldigt fula insatser i plast, så jag har inte särskilt höga förhoppningar på att vi faktiskt kommer köpa några. But hey - då hittar vi säkert något annat roligt istället!
 
Ps. Jag veeeet att jag har lovat helhetsbilder på köket, men just nu känner jag att jag vill vänta tills vi fixat bättre belysning och satt upp lister. Skare va så skare va!
 
 


Pastelldetaljer.

I helgen gick jag på stan med mamma, och gjorde flera fynd på inredningsfronten. 
 
Boken, skålen och godiset köpte jag på Åhléns. Kan visa några bilder och recept från boken en annan dag!
 
Det är inte gott (smakar papper) men fint!
 
Burkarna hade jag sedan tidigare, men banden köpte jag på Ohlssons Tyger.
 


Slutfixet.

Skåphandtagen är monterade, och kaklet är köpt. Nu väntar vi bara på mina päron (=föräldrar, inte frukten) som kommer imorgon och ska hjälpa oss att kakla, sen är köket klart*! Eller. Pappa och maken får kakla. Jag och mamma ska gå på stan. Seems fair. 


*om man inte räknar tak-och golvlister samt skåpbelysning. Men det gör man inte har jag bestämt. 


Inspo.

 
 


Jag har en bra anledning.

Nu har det varit väldans lugnt här på bloggen i några dagar. "Vad har du nu för dålig ursäkt?" undrar ni. 

Ingen. Ja ingen DÅLIG ursäkt alltså. Bara en väldans bra. I helgen blev jag nämligen MOSTER för första gången! Kan ni tänka er?! Så jag har spenderat de senaste två dagarna hemma i Västerbotten, varav nio timmar på två olika bussar och drygt fem timmar på BB i Umeå. Lätt värt det.

Imorgon blir det dock ordning och reda här igen. Håll ut till dess!


Kakelprover.

Idag svängde jag och maken förbi "Kakelhuset" efter jobbet. För er som inte kan gissa vad de säljer där kan jag säga att de har K-A-K-E-L (surprise!).
 
Vi fick hur som helst låna hem ett par kakelprover för att kunna jämföra färgen mot våra köksluckor. Usch. Alla dessa beslut som ska fattas. Och alla alternativ som finns! Man kan ju bli ambivalent av mindre! Jag tror dock att vi har hittat en favorit. Har ni tur får ni se resultatet redan nästa helg, då mina kära föräldrar har lovat att komma upp till Luleå och hjälpa oss att kakla. Yay! ♥
 
 
 


Intressanta intressen.

Är jag konstig om jag säger att jag gillar att tvätta? Det är något med hela grejen som gör mig..nöjd. Det gäller inte bara tvättning - jag älskar allt som leder till att något smutsigt blir rent, något stökigt blir städat, något ostrukturerat blir prydligt osv (hej, OCD).
 
Att tvätta blev hur som helst ännu roligare när jag hittade den här apsnygga tvättkorgen på Åhléns. LOVE it! ♥
 
Korgen är i vit, flätad konstrotting.
 
Det randiga tyget är en påse som man kan ta ut och tvätta om man vill och behöver. Praktiskt!
 


Från och med nu.

Det har handlat mycket om köket här på bloggen på sista tiden (av naturliga skäl). Men från och med nu kommer jag skriva lite mer om inredningsdetaljer och saker som inspirerar mig. Låter bra? Bra!

PS. Helhetsbilder på köket kommer när kakel och handtag är på plats!